About Dry Grasses

Nuri Bilge Ceylan
Festival
di 23 apr 24 - vr 26 apr 24
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
In de uitgestrekte landschappen van Anatolië ontwikkelt zich een schooldrama. Meester Samet wordt door zijn favoriete leerlinge van zware feiten beschuldigd. 

Samet is leraar op een staatsschool in het Turkse Anatolië. In de winter ligt er veel sneeuw, in de zomer is het land bedekt met droog gras. Een liefdesbrief, aan Samet gericht en gevonden in het schrift van zijn favoriete leerlinge Sevim, zorgt voor een groot drama. Samet beseft dat hij in de problemen zit.

Mening programmatieteam:

Nuri Bilge Ceylan heeft met ‘About Dry Grasses’ opnieuw een doorwrochte en karaktervolle film gemaakt. De nadruk ligt op stilstaande fotografie en portretten. Toch wordt er ook veel gepraat en gediscussieerd, wat leidt tot een hoog literair niveau. Het thema, een verdachte leerkracht, is misschien niet heel origineel, maar de uitwerking van dat thema is het wel. Het is een geweldige film van een regisseur die nooit teleurstelt.  

regie
Nuri Bilge Ceylan
cast
Deniz Celiloglu, Merve Dizdar, Musab Ekici
speelduur
197 min
jaar
2023
land
Turkije
taal
Turks
Ondertiteling
Nederlands, Frans
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

“It has the warp and woof of an epic in miniature, one that feels literary and also oddly anti-literary" - The New York Times