Lezing ‘Sterke stemmen’ in Bibliotheek van Wevelgem

Lezing
do 25 apr 24 19:30
 • 25 apr
  19:30
  Randactiviteit
  Wevelgem
  Bibliotheek Wevelgem
  meer info

In de lezing ‘Sterke stemmen – over migratie, mythes en mensen’ biedt Vluchtelingenwerk Vlaanderen een unieke kans op een heldere en genuanceerde blik op migratie. Medewerkers van Vluchtelingenwerk Vlaanderen en een persoon die zijn of haar land ontluchtte, delen hun ervaringen en inzichten over migratie naar België. Dankzij de persoonlijke ervaring van de spreker met een vluchtverhaal maken we het gesprek tastbaar.

We overlopen enkele feiten over migratie en gaan hierover in gesprek. We verduidelijken verschillende vormen van migratie, bespreken perspectieven op deze thematiek en duiken aan de hand van statistieken in de immigratiepatronen in België. Zo hopen we het publiek enkele concrete handvaten aan te reiken om doordacht in gesprek te kunnen gaan over migratie.

Interesse in de lezing ‘Sterke stemmen – over migratie, mythes en mensen’ op donderdag 25 april om 19.30 uur in Bib in het Park Wevelgem? Volg ook de filmvoorstelling ‘Exodus’ van Filmfestival MOOOV op zondag 21 april om 20.15 uur in CC Wevelgem (info via www.wevelgem.be/exodus)