Spannende verhalen: over narratieve structuren

Aan de slag met filmwijsheid

We herkennen een verhaal als verhaal doordat men gebruik maakt van een bepaalde opbouw. Vaak wordt in film de drie-actstructuur gehanteerd bestaande uit een set-up, confrontatie en climax. Deze aflevering licht deze structuur verder toe met behulp van een voorbeeld. 

‘Aan de slag met filmwijsheid’ is een webinarreeks voor leerkrachten en cultuureducatoren, die hen wegwijs wil maken in film, filmtaal en filmeducatie zodat ze deze kennis kunnen meenemen naar de klas of naar activiteiten rond film in de vrije tijd. De acht afleveringen belichten de bouwstenen van film maar raken ook filmgeschiedenis, filmgenres en de kracht en impact van film aan. De acht afleveringen kunnen in willekeurige volgorde bekeken worden

Credits

Scenario en montage: Harm Dens

Presentatie: Jonas De Bruyn

Camera en montage: Adam Dens

Productie: Van alles visueel

 

Met dank aan: Marjolein Fransen en Greet Stevens Deze webinarreeks is een initiatief van het Vlaamse Audiovisueel Fonds / Afdeling Publiek, in het kader van de Werkgroep Filmwijsheid. Leden Werkgroep Filmwijsheid: Anima, BUDA, CC De Meent, CC De Spil, Cinema Palace, De Filmclub, De Roma, Filem'On, Film Fest Gent, Filmfestival Oostende, Filmhuis Mechelen, Fonk, JEF, Kortfilm.be, Leietheater Deinze, MOOOV, REKKER, Schoolpodium Noord, Sphinx Cinema & Vroem Vroem.

 

Filmfragmenten uit:

1) Force Majeure (2014)

2) The Tree of Life (2011)

Onderdeel van