Gekleurd licht: over licht en kleur

Aan de slag met filmwijsheid

Licht is in wezen de essentie van film. Toch valt de belichting van een film vaak het minste op. Deze aflevering legt de driepuntsbelichting uit en bespreekt begrippen zoals color grading en low-key belichting.

‘Aan de slag met filmwijsheid’ is een webinarreeks voor leerkrachten en cultuureducatoren, die hen wegwijs wil maken in film, filmtaal en filmeducatie zodat ze deze kennis kunnen meenemen naar de klas of naar activiteiten rond film in de vrije tijd. De acht afleveringen belichten de bouwstenen van film maar raken ook filmgeschiedenis, filmgenres en de kracht en impact van film aan. De acht afleveringen kunnen in willekeurige volgorde bekeken worden. 

Credits

Scenario en montage: Harm Dens

Presentatie: Jonas De Bruyn

Camera en montage: Adam Dens

Productie: Van alles visueel

Met dank aan: Marjolein Fransen en Greet Stevens

 

Deze webinarreeks is een initiatief van het Vlaamse Audiovisueel Fonds / Afdeling Publiek, in het kader van de Werkgroep Filmwijsheid. Leden Werkgroep Filmwijsheid: Anima, BUDA, CC De Meent, CC De Spil, Cinema Palace, De Filmclub, De Roma, Filem'On, Film Fest Gent, Filmfestival Oostende, Filmhuis Mechelen, Fonk, JEF, Kortfilm.be, Leietheater Deinze, MOOOV, REKKER, Schoolpodium Noord, Sphinx Cinema & Vroem Vroem.

 

Filmfragmenten uit:

1) Rear Window (1954)

2) Apocalypse Now (1979)

3) About Endlessness (2019)

4) The Grand Budapest Hotel (2014)

5) Le voyage dans la lune (1902)

6) Jaws (1975)

Onderdeel van