The Worst Person in the World

Joachim Trier
Kino Nørdic
za 30 sep 23 13:30

Een bitterzoete ode aan de onvolmaaktheid van het leven, met zijn ups en downs, zijn kwetsuren en verrukkingen, zijn zekerheden en twijfels.

Julie is een jonge vrouw die nog altijd niet goed weet wat ze met haar leven wil. De keuze voor de man met wie ze dat leven wil delen, is daardoor des te neteliger. En dat in een samenleving waarin verwachtingspatronen met het klimmen van de jaren almaar beklemmender worden. Wanneer ze dertig wordt, zet ze een punt achter haar stabiele relatie met de 45-jarige succesvolle schrijver Aksel. Ze ontmoet de jongere en knappe Eivind, met wie ze zich in een nieuw avontuur stort.

 

Aangevoerd door de verbluffende actrice Renate Reinsve, die in Cannes terecht de prijs voor de beste actrice kreeg, zien we de onzekerheden en de extases van een millennial in Oslo. De film is opgedeeld in twaalf hoofdstukken en beweegt subtiel heen en weer door de tijd. Trier draait zijn hand niet om voor visuele hoogstandjes, al blijft hij altijd aan de juiste kant van het opschepperige.

regie
Joachim Trier
cast
Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Maria Grazia Di Meo
speelduur
127 min
jaar
2021
land
Noorwegen
taal
Noors

Een ode aan de opwinding, de vrijheid, de tegenstrijdige verlangens, de onmogelijke keuzes, de mislukkingen en de spijt waarmee het pad richting volwassenheid bezaaid is.

De Morgen