Blinded by the Light

Gurinder Chadha
Geannuleerd
do 21 sep 23 20:00
  • 21 sep
    20:00
    Brugge
    Cathemgoed Dudzele

Javed is een moslimjongen die op een dag een cassettebandje met muziek van Bruce Springsteen vindt. Tot groot ongenoegen van zijn familie raakt hij gefascineerd door de zanger. Dankzij de muziek van Springsteen leert Javed zichzelf en zijn familieleden beter kennen.

De filmvertoning is gratis en vindt plaats in het kader van Uitwijken

Javed is een Pakistaanse jongen die opgroeit in het Engelse Luton. Het is het jaar 1987, een tijd waarin het slecht gaat met de economie. Ook z’n vader z’n baan is kwijt geraakt en heel het gezin moet meehelpen om de rekeningen te kunnen betalen. Wanneer Javed op een dag van een vriend een cassettebandje van Bruce Springsteen krijgt, verandert zijn leven compleet.  

 

Je hoeft geen fan van Bruce Springsteen te zijn om van deze film te genieten. Het hoge feelgood-gehalte, een vleugje romantiek, een inspirerende reflectie over het vinden van een eigen identiteit en een sympathieke hoofdrolspeler zorgen voor een leuke kijkervaring. De film is losjes geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Sarfraz Manzoor, die zelf meeschreef aan het scenario.  

regie
Gurinder Chadha
speelduur
118 min
jaar
2019
land
Verenigd Koninkrijk
taal
Engels, Duits