Last Film Show

Pan Nalin

Maak samen met Samay een reis door de geschiedenis van film in een verhaal vol warme kleuren en verrassende beelden. Zorg wel voor een volle maag, want de maaltijden in de film doen je het water in de mond lopen!

Wanneer Samay voor het eerst naar de bioscoop mag, is hij meteen enthousiast. Hij heeft geen geld voor tickets en dus glipt hij langs de achteringang binnen, maar telkens wordt hij betrapt. De projectionist neemt hem mee naar zijn kabine en vanaf dan is Samay er elke dag te vinden. Samen met zijn vrienden gaat hij aan de slag om zelf een projector ineen te boksen.

 

Een film óver film, boordevol nostalgie en liefde voor schoonheid en bewegend beeld. Niet alleen heerlijk om naar te kijken maar tegelijk ook een duik in de boeiende geschiedenis van film. 'Last Film Show' is als een poëtisch liefdeslied over film waar je met de hele familie van kan genieten.

regie
Pan Nalin
cast
Bhavin Rabari, Richa Meena, Bhavesh Shrimali
speelduur
110 min
jaar
2021
land
India, Franktrijk
taal
Gujarati
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

Een ode aan cinema die bruist van het leven.

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-reviews/last-film-show-review-india-oscar-submission-vibrant-ode-to-cinema-1235271890/