Wereldkeuken

Randactiviteit filmfestival
za 22 apr 23 en za 29 apr 23

Op zaterdag 22 en 29 april geniet je vanaf 18u30 van heerlijke wereldkeuken in CC Vredeberg. Deze lekkere maaltijden worden klaargemaakt door onze topchefs.

Vanaf 18u30 geniet je van een overheerlijke wereldkeukenmaaltijd om duimen en vingers bij af te likken. Dit gebeurt in samenwerking met Mondiale Regio Lier en Oxfam-Wereldwinkel Lier.

Opgelet, in de prijs van de maaltijd is geen filmticket inbegrepen. Bestel dus tickets voor film en maaltijd.

 

No Bears (22 april om 20u)

Een drukke straat in Turkije vol luidruchtige straatverkopers. Zara komt een café uit om Bakhtiyar te ontmoeten die een vals Frans paspoort voor haar heeft geregeld. Dan gebeurt er iets verrassends: er wordt "cut" geroepen. De cameraman praat met regisseur Pahani die vanaf een afgelegen locatie toekijkt. Hij is zelf verwikkeld geraakt in een buitenechtelijke liefdeskwestie. 

De Iraanse regisseur Jafar Panahi mag twintig jaar lang geen films maken. Na een celstraf en hongerstaking slaagde hij er toch in om deze 'No Bears' te realiseren. Een unieke prestatie! 

Jafar Panahi is één van de belangrijkste onafhankelijke filmmakers van Iran. Hij debuteerde in 1995 met ‘De witte ballon’n waarvoor hij in Cannes de Camera d’Or kreeg. Ook ‘De cirkel’, ‘Offside’ en ‘Taxi’ wonnen talrijke internationale prijzen. In 2010 werd hij veroordeeld en mocht hij het land niet meer uit. In 2022 moest hij de beruchte gevangenis van Evin in. Na een hongerstaking werd hij tijdelijk vrijgelaten op borgtocht.

 

Le Bleu du Caftan (29 april om 20u)

Halim is al heel lang getrouwd met Mina. Samen runnen ze een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé. Mina staat vooraan in de shop als verkoopster en Halim zit als kleermaker achteraan in de winkel. Hoewel ze naar de buitenwereld toe het perfecte echtpaar lijken, leeft het koppel met een diep geheim. Wanneer Mina ernstig ziek wordt en Halim een jonge, nieuwe leerling ontvangt, wordt de toekomst van hun huwelijk in vraaggetrokken. Voor de Marokkaanse Maryam Touzani kan liefde verschillende vormen aannemen. Een aangrijpende, warme en universele film met fenomenale acteerprestaties van Saleh Bakri en de Belgische actrice Lubna Azabal. 

Prijs Wereldkeuken: 16 euro per persoon.

Prijs Film: 8 euro per persoon.

Koop je tickets vooraf via de ticketlink