CINEMAXIMILIAAN

Benefiet voor Syrië & Turkije
MOOOV Filmfestival 2023
wo 19 apr 23 20:00 - 22:30
  • 19 apr
    20:00 - 22:30
    Brugge
    Concertgebouw

Een culturele mix van makers brengt muziek en stille film samen in een nieuwe creatie. De opbrengst gaat integraal naar de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije! 

Na het eerste succesvolle filmconcert Egged On by Music tijdens December Dance 19 lanceert Cinemaximiliaan een ambitieus nieuw project. Samen met componisten Simon Ho en Hannibal Saad plukken muzikanten uit de vier windrichtingen uit de meest uiteenlopende stijlen voor een soundtrack bij zeven stille films. Zeven regisseurs van zeer diverse achtergronden en culturen blikten hun verfrissende kijk op het thema eenzaamheid in na een sociaal-artistiek proces, met de participatie van velen.

De zware aardbevingen van 6 februari 2023 in Turkije en Syrië zonden schokgolven tot in ieders huiskamer. Intussen zijn de meeste buitenlandse cameraploegen weer thuis, maar de nood blijft hoog. Fatma Taspinar – journaliste en ambassadrice van de actie People help the people verwoordt het zo: ‘Miljoenen mensen zijn dakloos, kinderen zijn hun schoolboeken kwijt, hun klaslokaal en hun toekomst. Zieke mensen hebben geen toegang meer tot medicatie. Daarom is niets doen geen optie.’

Ook jullie kunnen iets doen. Het filmconcert van Cinemaximiliaan op woensdag 19 april 2023 wordt daarom een benefietconcert ten voordele van de zeven humanitaire organisaties die de krachten bundelen als Consortium 12-12. Het Concertgebouw koos hierbij niet toevallig voor deze voorstelling: ook Syrische artiesten zorgen die avond voor een live soundtrack bij zeven stille films.

Met een ticket voor dit concert maakt u uw solidariteit met de slachtoffers in de getroffen regio meteen concreet. Ook de giften die bij elke online ticketbestelling kunnen worden gedaan, gaan vanaf 21 maart t.e.m. 19 april integraal naar het Consortium 12-12.