Holding up the Sky

Pieter Van Eecke
Filmfestival
zo 23 apr 23 - zo 30 apr 23

In deze documentaire is de hoofdrol voor Davi, sjamaan van het Yanomami-volk, die al jaren vecht tegen de ondergang van zijn geliefde Amazonewoud. 

"Als de sjamanen stoppen met dansen en het leven in het regenwoud haar evenwicht verliest, zal de hemel naar beneden vallen". Die wijsheid wordt door het Yanomami-volk generatie op generatie doorgegeven. Hun Amazonewoud wordt bedreigd door goudzoekers die de rivieren vervuilen, bomen die gekapt worden en de aarde die opwarmt. Stamhoofd Davi vecht al 40 jaar tegen de kolonisatie van zijn land.

 

'Holding Up The Sky' geeft een intieme blik op de problemen in het Amazonewoud. De film is uniek omdat de ervaringen van het inheemse Yanomami-volk in beeld worden gebracht. De gepassioneerde oproep om hulp van leider Davi en zijn zoon Dario is inspirerend. Tegelijkertijd is het een reminder voor de buitenwereld dat er meer is in het leven dan alleen maar het materiële. 

regie
Pieter Van Eecke
speelduur
78 min
jaar
2023
land
België, Nederland
taal
Portugees
Ondertiteling
Nederlands, Frans

The film is powerful and important… The characters and their stories just grabbed your heart in an honest way. I’m so moved by this story — I’m certain it will have a considerable impact.

Llew Smith, Filmmaker