Small, Slow But Steady

Shô Miyake
Filmfestival
ma 24 apr 23 - zo 30 apr 23

In deze film, gebaseerd op een waar verhaal, vecht de dove bokser Keiko zich een baan naar erkenning in een wereld die geen rekening houdt met haar. 

Keiko werkt in een hotel als schoonmaakster. Ze is doof en communiceert via gebarentaal. In haar vrije tijd is ze een toegewijde bokser. Dat is niet makkelijk, want ze kan de bel of bevelen van de scheidsrechter niet horen. Toch is boksen voor Keiko een manier van expressie in een wereld die geen rekening met haar houdt. Haar club is haar tweede thuis. Maar voor hoe lang nog? 


Deze ontroerende film is geïnspireerd op Keiko Ogasawara's autobiografische boek. Het vertelt een verhaal over veerkracht en moed. Actrice Yukino Kishii is een rijzende ster in Japan, en dat merk je aan haar uitmuntende prestatie. Haar rol vraagt intense lichamelijkheid en emotionele kwetsbaarheid. 'Small, Slow But Steady' is zeker geen klassieke boksfilm, wel een contemplatieve parel.

regie
Shô Miyake
cast
Yukino Kishii, Masaki Miura, Shinichirô Matsuura
speelduur
99 min
jaar
2022
land
Japan, Frankrijk
taal
Japans
Ondertiteling
Nederlands


A sensitive and multi-layered character study driven by authentic emotions and the filmmaker’s genuine admiration for his characters.

Eren Odabaşı, International Cinephile Society

zalen en tickets