Eyimofe

Arie Esiri, Chuko Esiri
MO*award
releasedatum wo 24 aug 22

Elektricien Mofe en kapster Rosa proberen er het beste van te maken in de miljoenenstad Lagos in Nigeria. Beiden hebben de droom een beter leven achter na te gaan in Europa maar het is een bikkelharde strijd waarbij enkel de sterksten uit Nigeria geraken. 


Eyimofe bestaat uit de hoofdstukken Spanje en Italië, maar van die landen krijgen we niks te zien. In de Nigeriaanse miljoenenstad Lagos volgen we Mofe en Rosa. Manusje-van-alles Mofe werkt overdag als technicus in een drukkerij, tot de stoppen – van de verouderde, steeds opnieuw herstelde apparatuur én van Mofe zelf – doorslaan. Na zijn werkuren lapt hij elektronische apparaten op.
Kapster en barvrouw Rosa baant zich een weg langs haar opdringerige huisbaas en ontfermt zich over haar zwanger zusje. Mofe en Rosa ontmoeten elkaar toevallig in de wachtkamer van de dokter en komen mekaar opnieuw tegen wanneer Rosa’s kapotte koelkast bij Mofe terechtkomt.

De twee leiden een verschillend leven, maar dromen van hetzelfde: in Europa een nieuw leven opbouwen. Mofe stippelt zijn vlucht uit met een paspoort op naam van Sanchez; Rosa legt haar hoop in het hart van een rijke Amerikaanse expat en in de handen van een ordinaire oplichtster. De vele tegenslagen houden Mofe en Rosa gevangen: beiden zullen hun plannen voor een nieuw leven opbergen. 

regie
Arie Esiri, Chuko Esiri
cast
Jude Akuwudike, Kemi Lala Akindujo, Kelechi Udegbe
speelduur
116 min
releasedatum
wo 24 aug 22
jaar
2020
land
Nigeria, Verenigde Staten
taal
Engels, Nigeriaans Pidgin, Yoruba
Ondertiteling
Nederlands, Frans
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik

Authentiek, indringend en verrassend sensuele debuut

Focus Knack