That Night's Train

Hamidreza Ghotbi
2021

Banafsheh en haar oma bezoeken het graf van haar moeder. Op de trein naar huis ontmoeten ze een leerkracht. Die belooft het meisje te bellen, maar het telefoontje komt maar niet.

De 5-jarige Banafsheh en haar oma zitten op de nachttrein terug naar huis. Ze brachten een bezoek aan het graf van de moeder van Banafsheh, die stierf toen het meisje nog een baby was. Op de trein ontmoeten ze een leerkracht die op weg is naar het dorp waar ze lesgeeft. Het klikt meteen tussen de leerkracht en Banafsheh en de leerkracht belooft aan het meisje dat ze haar zal bellen om een keertje af te spreken. Vanaf dat moment wijkt Banafsheh niet meer van de telefoon. Het beloofde telefoontje lijkt niet te komen en Banafsheh verliest stilaan alle hoop. 

In een tweede verhaallijn zien we de leerkracht terwijl ze voor haar klas staat. Samen met haar leerlingen probeert ze het verhaal van haar nieuwe boek scherp te krijgen. De leerkracht is ook schrijfster en ze weet niet hoe ze het moet laten eindigen. Haar boek draait rond een klein meisje dat zich vastklampt aan een leerkracht nadat ze haar moeder verloor.

Je raadt het al: de scheidingslijn tussen de twee verhalen in deze film, die gebaseerd is op het boek van Ahmad Akbarpour, is bijzonder dun. Daarbij wijzigt ook het verloop van het verhaal door de puzzelstukken die de leerlingen leggen. Een film om met de hele familie te bekijken en te ontwarren.

regie
Hamidreza Ghotbi
cast
Maryam Boubani, Behnaz Naderi, Afshin Hashemi
speelduur
85 min
jaar
2019
land
Iran
taal
Farsi
Ondertiteling
Nederlands, Frans
  • Let op met kinderen tot 6 jaar
Onderdeel van

Een ontroerende film over hoe de kracht van verhalen en verbeelding mensen kan samenbrengen.

Rouven Linnarz - asianmoviepulse.com