Are You Lonesome Tonight?

Shipei Wen
filmfestival
vr 21 apr 23 - za 29 apr 23

Een mysterieuze moordzaak leidt jaren later nog steeds tot verwarring bij de betrokkenen. Herinneringen en leugens lopen naadloos in elkaar over. Kan of mag de waarheid onthuld worden?

Tijdens de warme zomer van 1997 herstelt Xueming airco’s in de Zuid-Chinese havenstad Guangzhou. Na een lange werkdag rijdt hij in een moment van onoplettendheid een voetganger dood. In paniek ontdoet Xueming zich van het lichaam en vlucht hij weg. Om het knagen van zijn geweten tegen te gaan, zoekt hij contact met de weduwe van het slachtoffer. Vertelt hij haar de waarheid? 

 

Een van de belangrijkste geneugten van deze film is de uitmuntende visuele stijl. Vier cameramannen zorgen voor een broeierig pallet terwijl ze moderne ontwikkelingen zorgvuldig hebben verdoezeld om zo de armoedige, stedelijke textuur van de late jaren '90 te versterken. Dit alles in combinatie met een indrukwekkend productieontwerp zorgt ervoor dat deze film echt de moeite is. 

regie
Shipei Wen
speelduur
95 min
jaar
2021
land
China
taal
Chinees
Ondertiteling
Nederlands

I have to praise the acting. Like it was sooo damn good. No unnecessary screaming, no overacting and no boring facial expressions.

mydramalist.com