Mediterranean Fever

Maha Haj
Filmfestival
vr 21 apr 23 - zo 30 apr 23

'Mediterranean Fever' brengt een mix van humor, actie, vriendschap en avontuur. De film voelt met momenten misschien lichtvoetig, maar behandelt wel een serieus thema. Niet te missen! 

Waleed droomt van een carrière als schrijver. Hij worstelt met een depressie, is gefrustreerd door z'n writer's block en wil geen contact met de buitenwereld. De komst van zijn nieuwe buurman Jalal zal alles veranderen. De twee mannen hebben niets met elkaar gemeen, maar worden toch goede vrienden. Jalal blijkt een kleine crimineel te zijn met grote schulden. Waleed besluit hem te helpen. 

 

De veelgeprezen filmmaker Maha Haj maakte met 'Mediterranean Fever' een zwarte komedie die zich afspeelt in de Arabische middenklasse. De twee hoofdrolspelers zorgen voor een sterk portret van twee mannen die niet harder van elkaar kunnen verschillen, maar toch een bijzondere chemie hebben samen. Deze lichtvoetige film over een serieus thema won in Cannes de prijs voor beste scenario.

regie
Maha Haj
cast
Amer Hlehel, Ashraf Farah, Anat Hadid
speelduur
108 min
jaar
2022
land
Duitsland, Frankrijk, Cyprus
taal
Arabisch
Ondertiteling
Engels

A comedy drama filmed in Haifa, with an exclusively Palestinian cast, the film consolidates Maha Haj’s reputation as an acute observer of contemporary behaviours in the Middle East.

Warsaw Film Festival