Youssef Salem a du succès

Baya Kasmi
filmfestival
vr 21 apr 23 - zo 30 apr 23

Deze hilarische maar ook intelligente komedie draait rond familie, liefde, geheimen en frustraties. Een originele film vol onverwachte en tedere momenten. Een fijne verrassing met geweldige acteurs.

Youssef is een schrijver die tot nu toe meer mislukkingen dan successen vergaarde. Zijn nieuwste, autobiografische boek ‘Choc Toxique’ wordt onverwacht een bestseller en wint een belangrijke prijs. Maar Youssef wil absoluut vermijden dat zijn ouders het te lezen krijgen, want hij heeft geschreven over zijn seksuele ervaringen en de afkomst van zijn familie. 

 

Misschien is deze film wel dè verrassing van het festival. Humor en tederheid wisselen elkaar af en resulteren in een ontroerend en genereus verhaal. De acteurs geven het beste van zichzelf en bieden een inkijk in de geheimen van een migrantenfamilie in Europa. Dwars doorheen deze komedie vol zelfspot komen heel wat serieuze en delicate onderwerpen aan bod. Politiek incorrect en gevoelig, maar ook erg grappig en origineel. 

regie
Baya Kasmi
cast
Melha Bedia, Ramzy Bedia, Caroline Guiela Nguyen
speelduur
97 min
jaar
2022
land
Frankrijk
taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands

Enfin une comédie française originale et pleine de tendresse, qui aborde joliment les multiples facettes du succès et de l'immigration.

La Dernière Heure