War Pony

Gina Gammell, Riley Keough
filmfestival
za 22 apr 23 - vr 28 apr 23

Twee inheemse jongeren streven ernaar iets te maken van hun leven, ondanks de barre omstandigheden in het reservaat. Een respectvolle film zonder oordeel, bekroond met de Camera d'Or op het filmfestival van Cannes.

Twee inheemse jongens groeien op in een Amerikaans reservaat. Bill wil iets van zijn leven maken en is vastbesloten om zich een weg te banen naar de "American Dream". Het doel heiligt daarbij de middelen. Intussen probeert Matho een echte man te worden. Wanhopig gaat hij op zoek naar manieren om erkenning te vergaren bij zijn vader, wat resulteert in enkele impulsieve beslissingen.

 

'War Pony' geeft een intieme kijk op de groeistuipen van de jeugd in een Amerikaans reservaat. Verbonden in hun gedeelde drang om ergens bij te horen, worstelen de hoofdpersonages met hun identiteit, familie en verlies. Ook de klassieke thema's komen aan bod: werkloosheid, drank en drugs, criminaliteit, verwaarlozing door de ouders. Een vlot gemaakte film met een onverwachte golf van solidariteit. 

regie
Gina Gammell, Riley Keough
cast
Iona Red Bear, Ta-Yamni Long Black Cat, Wilma Colhof
speelduur
115 min
jaar
2022
land
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk
taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands, Frans
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

De tederheid, wijsheid en het overlevingsinstinct van twee mannelijke tieners wordt prachtig geobserveerd in de speelfilmdebuut van acteur en regisseur Riley Keough.

The Guardian