La Jauría

Andrés Ramírez Pulido
Filmfestival
ma 24 apr 23 - za 29 apr 23
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Angst

'La jauría' is een krachtige thriller die zich afspeelt in het Colombiaanse regenwoud. Deze kritische tragedie stelt zich openlijk de vraag of jonge criminelen ooit terug op het rechte pad kunnen belanden.

Eliú wordt naar een heropvoedingskamp voor jeugddelinquenten gestuurd in het hart van het Colombiaanse oerwoud voor een moord die hij heeft begaan met zijn vriend El Mono. Elke dag verrichten de tieners zware handenarbeid en krijgen ze intensieve groepstherapie. Op een dag wordt El Mono overgebracht naar hetzelfde centrum en brengt hij een verleden mee waar Eliú zo hard aan probeerde te ontsnappen. 

 

Alles in deze film is claustrofobisch: de loodzware hitte, de insecten, de zwetende lijven, de onheilspellende groene jungle. Er is geen ontsnappen mogelijk, zoals ook deze adolescenten nooit uit de dodelijke cirkel van criminaliteit en geweld zullen kunnen breken. Deze film portretteert onhandelbare, criminele jongeren uit Colombia die eigenlijk al geen toekomst meer hebben nog vóór ze geboren worden. 

regie
Andrés Ramírez Pulido
cast
Jhojan Estiven Jimenez, Maicol Andrés Jimenez, Miguel Viera
speelduur
86 min
jaar
2022
land
Colombia, Frankrijk
taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands, Engels
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Angst

You can take the boy out of the violence, but you can’t take the violence out of the boy.

Screen