The Hotel

Wang Xiaoshuai
filmfestival
za 22 apr 23 - vr 28 apr 23

De eerste dagen van de lockdown van 2020 lijken eindeloos voor een groep Chinese toeristen die vastzit in een Thais hotel. Emotionele verwikkelingen, spanningen en lang bewaarde geheimen komen aan de oppervlakte.

Deze film speelt zich af in een hotel in de Thaise stad Chiang Mai. Op het moment dat de coronapandemie uitbreekt, zitten drie Chinese stellen er vast: een koppel waarvan het huwelijk op z'n einde loopt, een moeder met haar dochter en een blinde man met zijn begeleider. Eén iets hebben ze gemeen: allen zijn ze op zoek naar liefde.

 

De regisseur levert met 'The Hotel' een echt meesterwerk af. Het scenario van de zwart-witfilm zit heel kunstig in elkaar. De twintigjarige Sova is de verbindende factor die alle lijnen van het verhaal bij elkaar brengt. De dialogen zijn scherp, met als hoogtepunt het indringende gesprek van het koppel, waarbij de vrouw hun relatie evalueert en er stiekem kritiek wordt geuit op het Chinese systeem.

regie
Wang Xiaoshuai
cast
Yuanyuan Ning, Huang Xiaolei, Qu Ying, Jun Dai
speelduur
113 min
jaar
2022
land
China
taal
Chinees
Ondertiteling
Nederlands, Engels

Met chirurgische precisie legt 'The Hotel' een sfeer vast van beknelling, verwarring, apathie, groeiende frustratie en ongebreidelde seksuele verlangens.