Estación catorce

Diana Cardozo
FOMOFILM

In ‘Estación catorce’ van Diana Cardozo kijken we door de ogen van de zevenjarige Luis naar de rauwe, vaak gewelddadige werkelijkheid in een gehucht in Mexico.

 

 

tickets

San Luis Potosi, Mexico. Een dorp waar de treinen aan voorbij rijden, op Estación catorce stapt niemand uit en niemand in. De bevolking leeft er overwegend in armoede, heeft nauwelijks werk en kan met moeite de eindjes aan elkaar knopen.

De zevenjarige Luis maakt er kennis met de gewelddadige wereld rondom hem. Hij is getuige van de dood, ziet voor het eerst de kwetsbaarheid van zijn vader en leer de Mexicaanse machocultuur van dichtbij kennen, waarin opgroeien alleen al gevaarlijk kan zijn.

Filmmaker Diana Cardozo focust op de belevingswereld van het kind. Een kind ervaart de wereld heel anders dan volwassenen. Zo is het stelen van een sofa uit een huis van vermoorde buren voor de zevenjarige Luis geen misdaad, maar een avontuur.

Met zijn wondermooie fotografie en zijn hartverscheurend verhaal doet de film denken aan het vroegere Italiaanse neorealisme.

'Estación catorce' is de fomofilm van de maand oktober.

regie
Diana Cardozo
cast
Gael Vázquez, José Antonio Becerril, Yoshira Escárrega, Margarita Herández
speelduur
87 min
jaar
2021
land
Mexico
taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands, Frans
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Onderdeel van

Diana Cardozo looks at the world of Mexican adults from a child's point of view in this charming and nuanced film.

The Film Verdict