Yuni

Kamila Andini
FOMOFILM
ma 12 jun 23 - wo 28 jun 23
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

Een ambitieuze Indonesische student is vastberaden haar opleiding na het middelbaar verder te zetten. Ze weigert in het huwelijk te treden, ondanks de verwachtingen van de gemeenschap waartoe ze behoort. 

Yuni is een gedreven tiener die droomt van een echte studie aan de universiteit. Ze wijst de huwelijksaanzoeken van twee onbekende mannen dan ook zonder aarzeling af. Daarmee begint de geruchtenmolen te draaien: als een vrouw drie aanzoeken afwijst, zal ze nooit nog kunnen trouwen. De druk neemt toe wanneer een derde man om haar hand vraagt. Yuni zit gewrongen tussen haar kans op financiële stabiliteit als getrouwde vrouw en haar droom om in de toekomst echt gelukkig te worden.  

 

 


Elk jaar worden overal ter wereld heel wat films gemaakt. Veel van deze films geraken niet tot in onze bioscoopzalen. Fomofilm trekt naar verre oorden en gaat met veel zorg op zoek naar de meest unieke verhalen. Eenmaal thuis zetten we één film per maand in de schijnwerpers. Zo worden we overal in Vlaanderen en Brussel jouw losvaste afspraak voor bijzondere cinema. Een Fomofilm is maar één keer te zien op het grote scherm. Don’t miss out!

regie
Kamila Andini
cast
Arawinda Kirana, Kevin Ardilova, Dimas Aditya, Marissa Anita, Asmara Abigail
speelduur
95 min
jaar
2021
land
Indonesië
taal
Indonesisch
Ondertiteling
Nederlands, Frans
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

A touching, sharp-eyed tale that unfolds with a real generosity of spirit.

Screen Daily