One Second

Yimou Zhang
gratis in openlucht
di 23 aug 22 21:00 - 22:00
  • 23 aug
    21:00 - 22:00
    zomerbar vanaf 20:00, film om 21:00
    Turnhout
    Binnentuin Heilig Graf (Deken Adamsstraat 31-33)

China tijdens de Culturele Revolutie. Een gevangene ontsnapt uit een werkkamp in de hoop ergens het bioscoopjournaal te kunnen bekijken waar zijn 14-jarige dochter kort in voorkomt. Het is zijn enige kans om haar even terug te zien, want ze is ondertussen zelf een van de revolutionairen waardoor hij als veroordeelde haar onmogelijk kan opzoeken. De filmrol waarop de beelden staan is echter gestolen door een weesmeisje. Hij zet alles op alles om de filmrol te bemachtigen, terwijl in een afgelegen dorp iedereen vol ongeduld uitkijkt naar de filmavond, een klein lichtpuntje in hachelijke tijden.

Sinds hij in 1988 in Berlijn de Gouden Beer won met zijn debuutfilm Red Sorghum is Zhang Yimou uitgegroeid tot de belangrijkste hedendaagse Chinese regisseur die wereldwijd furore maakt. Deze film is een intens mooie, hartverwarmende en visueel prachtige ode aan de kracht van cinema.

land
China
taal
Chinees
Ondertiteling
Nederlands

Zelden is de liefde voor de cinema zo tastbaar gemaakt als in One Second van de Chinese regisseur Zhang Yimou die zijn camera richt op het landelijke China van de Culturele Revolutie.

De Morgen