Divino Amor

Gabriel Mascaro
op vod

Cinema bij je thuis  Sooner

 

Brazilië, 2027. Drive-inloketjes om bovenzinnelijke hulp te krijgen zijn de normaalste zaak van de wereld. Wie nog nooit een ‘discodystopie’ heeft gezien wil deze futuristische prent niet missen.

Brazilië, 2027. Drive-inloketjes om bovenzinnelijke hulp te krijgen zijn de normaalste zaak in de wereld van evangelische christenen. De band met God is er ook voor Joanna, één van de aanjagers van de kerkgemeenschap Divino Amor, het hoogste goed. Het voortbrengen van kinderen wordt zeer hoog in het vaandel gedragen. Ze gebruikt haar job bij de burgerlijke stand om koppels een echtscheiding uit het hoofd te praten. Ter beloning voor haar werk van naastenliefde is ze in afwachting van een teken van God, een zwangerschap die erg lang op zich laat wachten. 


De sensorische geneugten in deze film - in neon badende kleuren en met synths doordrongen muziek - zijn onverzadigbaar en zeer gestileerd. Wie nog nooit een ‘discodystopie’ heeft gezien wil deze futuristische prent niet missen. En aangezien de term speciaal voor deze film in het leven werd geroepen door het entertainmenttijdschrift Variety, zien we jullie allemaal in de zaal!
Wees maar zeker dat je over deze film niet snel uitgepraat raakt.  

regie
Gabriel Mascaro
cast
Dira Paes, Julio Machado, Antonio Pastich
speelduur
101 min
jaar
2019
land
Brazilië
taal
Spaans

zalen en tickets

Gabriel Mascaro

regisseur

Een toonaangevende ideologie in het Zuid-Amerikaanse land. Met dit uitgangspunt bouwt Gabriel Mascaro een wereld à la Black Mirror.

Filmtotaal