Een wereld van verschil

verschillende filmmakers

Vier korte animatieverhalen, elk in een andere, karakteristieke stijl. Ze gaan niet alleen een jong publiek, maar ook volwassenen recht naar het hart!

Een animatiefilm met vier korte verhalen over momenten waarop er plots iets bijzonders gebeurt of waardoor alles er zomaar vrolijker uitziet. Hoewel het gaat over kleine dingen die iemand zegt of doet, toch maken ze een wereld van verschil. 

'Kiko en de dieren' – regie: Yawen Zheng
Hoewel Kiko helemaal niet zo vriendelijk is voor de dieren, doen ze toch iets bijzonders voor hem als hij in de knoei komt.

'Stars in the Rain' – regie: Sara Namjoo
Alles is grauw en grijs voor een gezin waarin elk gezinslid afscheid moest nemen van iemand die ze graag zagen. Maar dan brengt iemand anders op een onverwacht moment weer volop kleur in hun leven. 

'Cinema Rex' – regie: Mayan Engelman en Eliran Pered
Hoewel Mouize en Ranin mekaar nog maar net leerden kennen, mogen ze van hun ouders geen vrienden zijn. Ze begrijpen het niet. Ze laten zich niet tegenhouden om toch vriendschap te sluiten.

'Un caillou dans la chaussure' – regie: Eric Montchaud
Een jongetje is nieuw in een land waar hij niks of niemand begrijpt. Hij voelt zich erg eenzaam. Al snel merkt hij dat er toch iemand is die hem leuk vindt.