Balloon

Pema Tseden
za 24 apr 21 en zo 2 mei 21
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

Het  spel van de kinderen van een Tibetaanse herdersfamilie met de schaarse condooms, stelt hun ouders voor een groot dilemma.

 

In de weidse, groene graslanden van Tibet woont een familie van drie generaties schapenhoeders samen onder één dak. Als de twee zoontjes condooms ontdekken in de slaapkamer van hun ouders, denken ze dat het opblaasbare ballonnen zijn waarmee ze buiten kunnen spelen. Dit is natuurlijk niet naar de zin van Darhye, hun vader. De Chinese eenkindpolitiek moet strikt worden nageleefd en er is een groot tekort aan gratis condooms.

Vader Darhye is in bed heel actief en zijn vrouw Drolkar wil zich laten steriliseren in het plaatselijke ziekenhuis. Zover komt het echter niet: Drolkar is opnieuw zwanger. De druk om abortus te laten uitvoeren, is groot. Ondertussen is de vader van Darhye erg ziek en hij ligt op sterven. Kunnen Darhye en Drolkar nu de cyclus van leven en dood zomaar doorbreken?

Deze film is visueel verbluffend, met een snuifje humor en met meerdere verhaallijnen. We zien een veelzijdig portret van de Tibetaanse samenleving waarin de dagelijkse realiteit botst met de plaatselijke tradities.

 
regie
Pema Tseden
speelduur
102 min
jaar
2019
land
China
taal
Tibetaans
Ondertiteling
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

#eenkindpolitiek #condoom #moderniteit #traditie #tibet

young critics 

zalen en tickets

Pema Tseden

regisseur

Delicaat, speels en met een vleugje mystiek

The Hollywood Reporter