Kids are fine

Ji Won Lee

Een verhaal over hoe kinderen de wereld om zich heen zien en hoe ze met tegenslagen kunnen omgaan. Een mooie en aangrijpende film voor het hele gezin.

Met een zieke moeder en een vader die veel moet werken, is Da-yi gewend om alles alleen te doen. Zijn familie verhuist dichter naar het ziekenhuis waar zijn moeder ligt, zodat Da-yi haar elke dag kan bezoeken. In de nieuwe buurt en op de nieuwe school voelt Da-yi zich niet eenzaam zolang hij bij zijn moeder is. Hij bezoekt haar elke dag om tijd met haar door te brengen. Langzaam went Da-yi aan zijn nieuwe school en wordt hij beste vrienden met zijn klasgenoten 'Yu-jin en Min-ho. Naarmate hij meer tijd met zijn vrienden doorbrengt, denkt hij minder vaak aan zijn moeder. Wanneer de toestand van zijn moeder verslechtert, wordt ze overgeplaatst naar een ziekenhuis dat veel verder weg ligt. Da-yi maakt zich zorgen dat hij haar misschien nooit meer zal zien en hij gaat samen met zijn vrienden op pad om haar te bezoeken in het nieuwe ziekenhuis. Onderweg ontdekken ze dat dingen achterlaten eigenlijk een deel van het leven is.

De film laat ons zien dat het mogelijk is om zelfs de moeilijkste hindernissen te overwinnen en dat je er niet alleen voor staat. De regisseur Lee Ji-won neemt zijn tijd voor het delicate verhaal en blijft hierbij oprecht en dicht bij de leefwereld van de kinderen. Met zijn debuut brengt hij een prachtige film waar de hele familie van kan genieten.

regie
Ji Won Lee
speelduur
108 min
jaar
2021
land
Zuid-Korea
taal
Koreaans
Ondertiteling
Nederlands

vanaf 9 jaar

 

‘Kids Are Fine’ behandelt zware onderwerpen met gevoeligheid en empathie, een werkelijk warme en innemende film met geweldige kinderacteurs, die de kijker door de buitengewone, ontroerende prestaties dicht bij het perspectief van de kinderen brengen

Ale Kino