Ik hou lekker vol

Askar Nurakun Uulu, Dayoon Kim, Kedar Shrestha
do 21 apr 22 - vr 29 apr 22

Een compilatie van korte films over jonge volhouders, voor kleine én grote filmliefhebbers.

Hoe graag je het soms ook wil, niet alles lukt meteen van de eerste keer. Maar als je blijft proberen, komt het vaak toch nog goed, zelfs wanneer de situatie hopeloos lijkt. Dat is wat de drie kinderen in deze hartverwarmende korte films doen: ze blijven niet bij de pakken zitten en halen alle trucjes boven om te slagen in hun opzet.

Een kleine jongen zou zó graag mee naar de film gaan kijken, maar hij is nog te klein en mag niet binnen in de zaal. Wat hij ook probeert, stiekem binnenglippen, gluren door kieren en raampjes, het lukt hem niet een glimp van de film op te vangen. Of toch wel?

Yeonwoo is net verhuisd en mist haar vrienden. Waar ze nu woont, kent ze niemand. Ze heeft alleen haar slakje Chok Chok om haar gezelschap te houden. Maar op een dag is Chok Chok nergens meer te bespeuren. Yeonwoo start een hopeloze zoektocht naar haar verloren vriendje en wie zoekt, die vindt… iemand.

Junu heeft maar één probleem: ze kan maar niet onthouden hoe ze haar schoenen moet aantrekken. Moet deze nu links? Of nee, misschien rechts? Elke dag opnieuw staat ze te twijfelen. Aan de hulp van anderen heeft ze niets. Die brengen haar in de war. Wat denk jij? Zal het Junu ooit lukken?

 

regie
Askar Nurakun Uulu, Dayoon Kim, Kedar Shrestha
speelduur
45 min
jaar
2021
land
Kirgizië, Zuid-Korea, Nepal
taal
Nederlands

vanaf 5 jaar

Onderdeel van