Huda's Salon

Hany Abu-Assad
do 21 apr 22 - zo 1 mei 22
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

Een gewone afspraak bij de kapper verandert in een nachtmerrie in deze politieke thriller. 

MOOOV toonde al eerder de keiharde verhalen van de Palestijnse filmmaker, Hany Abu-Assad. Zijn nieuwste film speelt zich af in Bethlehem. Reem houdt ervan naar Huda’s kapsalon te komen voor een gezellig praatje en de laatste roddels, en om te ontsnappen aan haar jaloerse man Yousef. Alles verandert als Huda op een dag Reem drogeert en ongepaste foto’s van haar maakt. Als Reem wakker wordt, meldt Huda dat ze werkt voor de Israëlische geheime dienst. Met de foto’s chanteert ze Reem om haar eigen gemeenschap te bespioneren. Al die tijd houdt het Palestijnse verzet echter Huda’s salon in de gaten. Ze staan klaar om in te grijpen, zonder genade voor de verraders. Reem probeert wanhopig een uitweg te vinden voor zichzelf en haar baby Lina. Kan ze haar man Yousef vertrouwen? Tegelijk moet Huda zich verantwoorden voor haar daden.

In scherpe scènes onderzoekt de regisseur meedogenloos hoe het leven onder dreiging van geweld de relaties tussen mensen en hun geweten aantast. Tegelijk laat de film zien hoe bijzonder kwetsbaar vrouwen zijn voor manipulatie als ze in een samenleving leven waarin ze machteloos zijn. Een thriller die doorheen de spanning laat zien welke onmogelijke keuzes Palestijnen in de bezette gebieden moeten maken. Een pluim voor de drie hoofdacteurs die wars van sensatie hun personages doorleefd en authentiek vertolken. 

regie
Hany Abu-Assad
speelduur
91 min
jaar
2021
land
Palestine
taal
Arabisch
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

This film excels in every aspect, but its most stunning feat is how it is delicately able to tell so many iterations of the same story of survival in face of violent occupation.

Alisha Mughal