The Saint of the Impossible

Marc Raymond Wilkins
vr 22 apr 22 - za 30 apr 22

Net als de roman ‘De heilige Antonio’ van Arnon Grunberg behandelt de film op indrukwekkende wijze hedendaagse thema’s als migratie, armoede, familie, puberteit en seksualiteit. 

De tweeling Paul en Tito zijn pubers met een bijzonder gevoel voor humor en staan een beetje naïef in het leven. Ze wonen bij hun jonge moeder, Rafaella. Naast hun aanbidding voor haar koesteren de jongens in het geheim een grote bewondering voor de heilige Rita. Zij is de heilige van de hopeloze gevallen en ze willen haar het allerliefste gunstig stemmen. Ze slagen erin te overleven van onzekere baantjes en volgen taalcursussen voor mensen die net als zij dichter bij de Amerikaanse droom willen komen. Die lijkt voor hen echter verboden. 

Rafaella, die ondanks de dagelijkse vermoeidheid haar lef niet verliest, ontmoet een schrijver in het fastfoodrestaurant waar ze werkt, een dubbelzinnige maar schijnbaar onschuldige man genaamd Ewald. Op een dag verschijnt het model Kristin als medestudent in de lessen Engels van Paul en Tito. Meteen vallen beide broers als een blok voor het model. Door hun charmante karakter winnen ze Kristin als vriendin voor zich, maar ze weten niet dat ze een verborgen agenda heeft. Ook hun moeder, Rafaella, komt in de problemen wanneer haar minnaar haar overtuigt om haar werk in een restaurant op te zeggen en zelf een illegale onderneming op te starten.

regie
Marc Raymond Wilkins
speelduur
99 min
jaar
2020
land
US
taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Despite the high number of tragic events it stages, The Saint of the Impossible always remains wrapped in a “bon enfant” atmosphere, which sometimes leaves us perplexed, so used are we to strong images on the verge of the unbearable.