What Do We See When We Look at the Sky?

Alexandre Koberidze
IN DE BIOSCOOP
releasedatum: wo 4 mei 22
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

'What Do We See When We Look at the Sky?' is een kafkaësk liefdessprookje waarin Alexandre Koberidze melancholie, magie en diepe gevoelens versmelt. Ontdek de film in een bioscoop bij jou in de buurt.

Terwijl andere mensen kijken naar een groot samenhangend verband in deze wereld, leren de hoofdpersonages van deze fabelachtige film, Lisa en Giorgi, patronen te zoeken in kleine en subtiele waarnemingen. Het is liefde op het eerste gezicht wanneer deze twee jonge mensen elkaar toevallig ontmoeten in de Georgische stad Kutaisi. Ze zijn zo aangedaan dat ze vergeten hoe men zich normaal gedraagt bij een eerste ontmoeting. Zonder elkaars naam te kennen, spreken ze af om elkaar de volgende dag opnieuw te ontmoeten, maar een boos oog betovert hen. Ze zien er opeens helemaal anders uit, maar hun zachte karakter overheerst. De dagen die volgen ontmoeten ze elkaar regelmatig zonder zich bewust te zijn van hun eerdere coup de foudre

Zet je schrap voor een prachtige parabel over liefde en aantrekkingskracht. Bij een meanderende rivier en enkele gezellige barretjes voeren ze hun grappige bijbaantjes uit. Lisa’s ijsjesbar trekt  alleen maar volk aan       als de wereldbeker voetbal start en Giorgi wacht rustig af tot iemand wil betalen voor een uitdaging op een klimrek of een andere attractie. De poëtische beelden tonen een unieke speelsheid. Zo beschouwt de regisseur met zijn creatieve vondsten zowel voetbal als cinema als een levensgroot spel. Het grote gebaar van de levende voetballegende Lionel Messi bij elk doelpunt dat hij maakt, speelt bijvoorbeeld een prominente rol in de beeldtaal van de film. Terwijl je geniet van een schitterende soundtrack die door de broer van de regisseur werd gecomponeerd, kom je ogen te kort.

Nu in de bioscoop in: Antwerpen (Cartoon's), Gent (Sphinx), Leuven en Hasselt (Cinema ZED) en Brussel (Galeries).

regie
Alexandre Koberidze
speelduur
150 min
releasedatum
wo 4 mei 22
jaar
2021
land
Georgië
taal
Georgisch
Ondertiteling
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

 

A slyly inventive, free-ranging adventure in cinematic possibility.

pers downloads