Mi amigo Alexis

Alejandro Fernández Almendras

Een film die ongetwijfeld scoort bij het hele gezin, ook bij kinderen en volwassenen die niet dol zijn op het trappen tegen een bal.

Tito en zijn vrienden zijn na schooltijd vaak op het voetbalveldje in hun wijk te vinden. Gloria, de iets oudere zus van Tito is keeper en gek van voetbal. De vader van Tito gelooft dat zijn zoon een grote toekomst als voetballer heeft en gaat met hem van club tot club. De jongen zit echter veel liever met zijn neus in de schoolboeken. Zus Gloria zou niets liever willen dan dag en nacht voetballen, maar vader lijkt dit niet op te merken.  Op een dag worden Tito en Gloria op een verboden terrein betrapt. Tito  verstopt zich in de kofferbak van een wagen. Het blijkt de auto te zijn van de grote voetbalster Alexis Sánchez. De ontmoeting met de Chileense voetbalheld gooit het leven van Tito en zijn familie overhoop.

Vaak hopen ouders dat hun kinderen hun persoonlijke dromen waarmaken. Dat dit niet altijd de beste keuze is, blijkt ook in ‘Mi Amigo Alexis’. De vader van Tito gaat zelfs zo ver, dat het gezin uit elkaar dreigt te vallen. De perikelen van Tito en zijn zus worden afgewisseld door warme kleurrijke flashbacks die een inkijk geven in het leven van Alexis, die als kind in de straten van Chili leerde voetballen. Deze film scoort ongetwijfeld bij het hele gezin, ook bij hen die niet dol zijn op het trappen tegen een bal.

regie
Alejandro Fernández Almendras
speelduur
100 min
jaar
2019
land
Chili
taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands

vanaf 9 jaar