Eyimofe

Arie Esiri, Chuko Esiri
verwacht
releasedatum: wo 24 aug 22

Deze verfrissende debuutfilm werpt een blik op het leven in Lagos, op mensen die dromen en uiteindelijk beslissen hun dromen niet na te jagen.

‘This Is My Desire’ bestaat uit de hoofdstukken Spanje en Italië, maar van die landen krijgen we niks te zien. In de Nigeriaanse miljoenenstad Lagos volgen we Mofe en Rosa. Manusje-van-alles Mofe werkt overdag als technicus in een drukkerij, tot de stoppen – van de verouderde, steeds opnieuw herstelde apparatuur én van Mofe zelf – doorslaan. Kapster en barvrouw Rosa baant zich een weg langs  haar opdringerige huisbaas en ontfermt zich over haar zwanger zusje. Mofe en Rosa ontmoeten n elkaar toevalligin dewachtkamer van de dokter  en wanneer Rosa’s kapotte koelkast bij Mofe terechtkomt. Na zijn werkuren lapt hij elektronische apparaten op.

Ze leiden een verschillend leven, maar dromen van hetzelfde: in Europa een nieuw leven opbouwen. Mofe stippelt zijn vlucht uit met een paspoort op  naam van Sanchez; Rosa legt haar hoop in het hart van een rijke Amerikaanse expat en in de handen van een ordinaire oplichtster. De vele tegenslagen houden Mofe en Rosa gevangen: beiden zullen hun plannen voor een nieuw leven opbergen. 

MOOOV Distribution brengt de film in de cinemazalen vanaf 24/08.

regie
Arie Esiri, Chuko Esiri
speelduur
116 min
releasedatum
wo 24 aug 22
jaar
2020
land
Nigeria
taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands, Frans

 

onderdeel van:
verwacht

A promising, quietly moving first feature.

Jordan Mintzer in The Hollywood Reporter

pers downloads