Pig

Michael Sarnoski

In deze ingetogen karakterstudie vertolkt Nicolas Cage een kluizenaar die op zoek gaat naar zijn geliefkoosd truffelvarken - en naar zichzelf. De Oscar-winnaar en memekoning levert daarmee misschien wel zijn fijnste prestatie in jaren af.

In dit regiedebuut van Michael Sarnoski vertolkt hij Rob, een voormalige sterrenchef die truffelzoeker is geworden en een nogal zonderling bestaan leeft, ergens diep in de bossen van Oregon. Eigenlijk heeft hij zijn geliefde rossige varken niet nodig om de kostbare zwammen in de grond op te sporen. Hij kan het zelf ook wel ... Maar hij houdt van het beest. Wanneer het dier wordt gestolen, moet hij terugkeren naar Portland en zijn verleden onder ogen komen. 

Een verrassende, intieme film met spaarzame dialogen, een ingehouden score en Cage in een genuanceerde rol. 

regie
Michael Sarnoski
cast
Nicolas Cage, Alex Wolff, Adam Arkin
speelduur
92 min
jaar
2021
land
Verenigde Staten
taal
Engels
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Zo blijft Cage de echte ster van deze film, waarin hij toont dat hij ook op een ingetogen manier indruk kan maken. Met een stoppelbaard en een bebloed gezicht staart hij vaak zwijgzaam voor zich uit, maar dat is voldoende om anderhalf uur te boeien: Cage is een briljant acteur, ook al toont hij dat te weinig in even briljante films.

De Morgen