Le fabuleux destin d'Amélie Poulain

Jean-Pierre Jeunet
wo 5 jan 22 20:00
 • 5 jan
  20:00
  Maaseik, Maaseik
  CC Achterolmen
  20:00 Geweest

De verlegen Amélie Poulain werkt als barmeisje op Montmartre. Ze heeft het goed, het enige wat haar ontbreekt, is liefde. Omdat ze niet zomaar thuis wil wachten tot de ware aanbelt, besluit ze om andere mensen een handje te helpen bij het geluk. 

 

Amélie is een onzekere, schuchtere jonge vrouw die in haar eenzame jeugd een levendige fantasie heeft ontwikkeld. Als serveerster in een Parijse bar lijkt ze de hoop op een grote liefde te hebben opgegeven. Na de vondst van een doosje waarvan ze de eigenaar opspoort, besluit ze haar leven te wijden aan het helpen van anderen. En dan komt op zekere dag het moment dat ze wél geluk heeft in de liefde. Een heerlijke bonbon van een film die een superidyllisch beeld schetst van de Parijse hoofdstad en haar inwoners. De film die in korte tijd uitgroeide tot een wereldwijd succes, maakte hoofdrolspeelster Audrey Tautou tot hét gezicht van romantiek à la française en gaf muzikant Yann Tiersen internationale bekendheid met zijn typische piano en accordeon melodieën. Naar aanleiding van het twintigjarig jubileum opnieuw uitgebracht in een tintelfrisse gedigitaliseerde versie.

regie
Jean-Pierre Jeunet
cast
Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus, Lorella Cravotta, Serge Merlin, Yolande Moreau, Dominique Pinon, Artus de Penguern, Maurice Bénichou, Urbain Cancelier e.a.
speelduur
124 min
jaar
2001
land
Frankrijk
taal
Frans
 • Let op met kinderen tot 6 jaar
 • Angst
onderdeel van:
Zebracinema

Een heerlijke voel-je-goed-film ★★★★

Cinemagazine