Un triomphe

Emmanuel Courcel
di 2 nov 21 - do 23 dec 21
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Om de eindjes aan elkaar te knopen, zet de werkloze acteur Étienne een theaterworkshop op in de gevangenis. Verrast door het aanwezige talent besluit hij om samen met hen Samuel Becketts beroemde toneelstuk 'Wachten op Godot' op te voeren.

Hoewel hij in het begin niet serieus genomen wordt, slaagt Étienne erin om hen op sleeptouw te nemen. De mannen maken zich het stuk al snel eigen en tussen hen en Étienne groeit een unieke relatie. Wanneer de groep toestemming krijgt om buiten de gevangenismuren op te treden, heeft Étienne eindelijk de kans zijn talenten te laten zien. Hij is zich er tegelijk van bewust dat er elk moment een einde kan komen aan het succes. Zo begint een triomfantelijke tournee buiten de gevangenis, die elke terugkeer achter de tralies pijnlijker maakt dan de vorige.

De Franse regisseur Emmanuel Courcol gooide met zijn feelgoodverhaal meteen hoge ogen: een European Film Award voor beste komedie en een selectie voor het afgelaste Cannes 2020. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

regie
Emmanuel Courcel
cast
Kad Merad, David Ayala, Lamine Cissokho
speelduur
106 min
jaar
2021
land
Frankrijk
taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
  • label
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

De premisse doet wat denken aan Gouden Beer-winnaar Cesare deve morire van Paolo en Vittorio Taviani, maar regisseur Emmanuel Courcol gaat voor een heel vrolijk en optimistisch blijspel zonder te vervallen in al te makkelijke humor. Een triomf dus voor al wie goedgemutst de bioscoop wil buitenwandelen.

Vertigo