Supernova

Harry Macqueen
di 21 dec 21 - zo 26 dec 21
  • Grof taalgebruik

Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die in SUPERNOVA samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samen komen.

Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken met een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plekken uit hun verleden… Hun reis is echter geen gewone vakantie. Tuskers dementie is de laatste jaren erger geworden en de tijd die ze samen nog hebben, is momenteel het belangrijkste in hun leven. De reis door het verleden staat in het teken van een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte.

Colin Firth en Stanley Tucci zijn ronduit fenomenaal als Sam en Tusker, die samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Eerder dan een ‘dementie-film’ is Supernova vooral een prachtig ingetogen drama waarin liefde en verlies samen komen. Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen: ver weg van het Hollywoodiaanse simplistische credo dat ‘liefde alles overwint’ toont Supernova een authentiek en meeslepend portret over langdurige liefde en wat dat met iemand doet wanneer het fout gaat. 

regie
Harry Macqueen
cast
Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood, Sarah Woodward, James Dreyfus
speelduur
94 min
jaar
2020
land
Verenigd Koninkrijk
taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Grof taalgebruik
onderdeel van:
MOOOV for Dementia

Supernova maakt van je hart een spons die elke emotie absorbeert. ★★★★

Het Nieuwsblad