releasedatum: wo 30 sep 20
verwacht

Sing Me A Song

Thomas Balmès

Een innemende, maar wrange documentaire over hoe het internet ook in de hoogste en meest afgelegen gebieden van onze wereld het leven ingrijpend verandert. 

Een wereld zonder internet? In Bhutan was het niet zo lang geleden nog de dagelijkse realiteit. Het leven in het kleine Himalayakoninkrijk veranderde in een aantal jaren drastisch met de introductie van het internet, zo ook voor de 17-jarige monnik Peyangki. De rituelen en gebeden in het afgelegen klooster worden meer en meer afgewisseld met intense online communicatie met de buitenwereld, en het kaarslicht wordt verdrongen door oplichtende smartphones. Maar ook liefde is voor de jonge monnik online te vinden. Hij valt in zwijm voor een zangeres uit de hoofdstad. De lokroep van het seculiere leven wordt steeds groter. 

‘Sing Me A Song’ is een innemende, maar wrange documentaire over de invloed van internet op een vroeger totaal afgesloten wereld. Regisseur Thomas Balmès observeert en het is aan de kijker om te oordelen. Een film die op krachtige wijze tot nadenken stemt over hoe deze doorgedreven connectiviteit de wereld in haar greep heeft. 

regie
Thomas Balmès
speelduur
95 min
releasedatum
wo 30 sep 20
jaar
2019
land
Frankrijk, Duitsland, Zwitserland
taal
Dzongka
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
onderdeel van:
verwacht
in de bioscoop

De diepgaande documentaire van Thomas Balmès onderzoekt de rimpelingseffecten van een schijnbaar positieve uitvinding die een ongerepte gemeenschap bederft.

Variety