young programmers

Waarom opent MOOOV dit jaar met ‘For Sama’? Hoe komt het dat een geprezen film als ‘The Lighthouse’ niet in de Belgische cinema’s te zien is? Wat moet je doen om een film op het grote scherm te krijgen? Het zijn slechts enkele vragen waar je een antwoord op krijgt op een intensieve tweedaagse.

MOOOV en De Cinema presenteren de derde editie van de Young Programmers Workshop, waarin zes filmbuffs de kans krijgen om de kneepjes van het vak te leren van professionals. De geselecteerde kandidaten stellen zelf een filmreeks samen die in juni te zien zal zijn in De Cinema in Antwerpen.

In twee dagen maak je kennis met het reilen en zeilen van de brede filmsector. We zetten een gesprek op met een distributeur, cinema-uitbater, filmjournalist, communicatiespecialist, enkele filmprogrammatoren, enz. Ze laten elk hun kant van het verhaal zien. Gaandeweg cureer je samen met de vijf andere filmliefhebbers een thematische filmreeks waarbij je ook aandacht hebt voor de promotie richting publiek, mogelijke omkadering, het regelen van de auteursrechten…


De Young Programmers Workshop werd uitgesteld naar een nog te bepalen datum.