festivalshop

welkom in de festivalshop van MOOOV Filmfestival 2.0! 

postkaartjes illustratiesExclusief voor deze al even exclusieve festivaleditie, vroeg MOOOV aan 8 illustratoren om bij één van de 8 competitiefilms van MOOOV Filmfestival 2020 2.0 een illustratie te maken. Van deze illustraties van Jonas Sysmans, Fien Jorissen, Frieke Verlé, Jango Jim, Charlotte Severeyns, Womanov, Eleni Debo en Sadrie Alves maakte MOOOV een prettig postkaartjespakket, klaar om met een prettige boodschap van jou verstuurd te worden aan al jouw vrienden en familieleden. Als klein extraatje doen wij er een postkaartje bij van het campagnebeeld van Viktor Van Hoof. 

Verspreiden via de post is dus de boodschap! Bestel nu snel jouw pakketje postkaarten. 
Het gaat om een beperkte oplage dus op=op!

fotoboek Viktor Van Hoof


Het campagnebeeld van MOOOV Filmfestival 2020 komt uit een reeks foto's die jonge fotograaf Victor Van Hoof maakte tijdens zijn reis naar Cambodja. Hij raakte er gefascineerd door het verval van de cinema's die tussen 1960 en 1975 gouden tijden beleefden. De Rode Khmer bracht destijds op bloedige wijze een einde aan de bloeiende filmindustrie, die er tot nu toe nog niet echt in slaagde weer overeind te krabbelen.

Door figuranten voor zijn fototoestel te laten plaatsnemen, brengt Viktor een glimp van de vergane glorie in beeld. Verzameld in een fotoboek, blader je doorheen een niet zo fraai stukje uit het collectieve Cambodjaanse geheugen.

For Sama - exclusieve vertoning


Samen met Film Fest Gent presenteren we op 20 oktober 2020, op al onze festivallocaties én de locaties van Film Fest Gent, wat de openingsfilm van MOOOV Filmfestival 2020 had moeten zijn. Voor de film trakteren we jullie met plezier op een drankje en een hapje. Dit geeft ons de kans om mekaar eindelijk weer te ontmoeten. Als alles goed loopt, zal ook de regisseuse van de film - Waad al-Kateab - aanwezig zijn die avond om haar emotionele real life story te komen toelichten.