Workshop filmkritiek op het MOOOV Filmfestival in Brugge

 
Scherp je potlood, focus je blik en spits je oren: Fantômas nodigt je uit op een workshop filmkritiek tijdens MOOOV Filmfestival van 18 tot 25 april in Brugge. 
 

De Young Critics-workshop leert beginnende filmcritici nog scherper kijken en beter oordelen. Tijdens het MOOOV Filmfestival laten de deelnemers zich een week lang verrassen door een gevarieerd en uitdagend filmaanbod. Tussen de vele filmvoorstellingen door schrijven ze teksten en bespreken ze elkaars pennenvruchten.  
 
Heb jij zin om samen met vijf andere kritische geesten een filmprogramma onder de loep te nemen? Word je warm van filmkritiek? Wil je jouw kritische blik nog verder aanscherpen? Wil je een week doorbrengen op een filmfestival en er begeleid door professionals verslag over uitbrengen? Dan is deze workshop zeker iets voor jou.  
 
Fantômas en MOOOV presenteren een nieuwe editie van de Young Critics-workshop, waarin zes aanstormende filmcritici de kans krijgen verslag te maken van het MOOOV filmfestival in Brugge. De geselecteerde kandidaten schrijven zowel korte recensies als langere essays over verschillende festivalfilms die ze samen bekijken. De teksten worden samen geredigeerd en uiteindelijk online gepubliceerd. Dit alles gebeurt onder de deskundige begeleiding van de redactieleden van Fantômas. 
 
De workshop staat open voor schrijvers tussen de 18 en 26 jaar die van filmkritiek (nog) niet hun hoofdberoep hebben gemaakt. De voertaal is Nederlands. De workshop biedt ook de mogelijkheid om samen andere vormen van filmkritiek dan het geschreven woord te verkennen. We voorzien:

  • Een slaapplek in het historische centrum van Brugge
  • Lunch en avondmaal op het filmfestival
  • Een accredidatiepas waarmee je toegang hebt tot alle filmvertoningen

 

De deadline om in te schrijven is vrijdag 8 maart. Stuur jouw motivatiebrief en één filmkritische tekst naar redactie@fantomas.be. De geselecteerde kandidaten worden op 11 maart verwittigd.