107 Mothers

Peter Kerekes
ontbijtfilm en nagesprek
zo 27 nov 22 09:30
 • 27 nov
  09:30
  inschrijven
  Turnhout
  UGC
  09:30Geweest inschrijven

Over dromen, misdaad, spijt en moederschap. Ontbijt, film en nagesprek. Prijs: 20 euro.

Over de film
Lesya zit voor de moord op haar man een gevangenisstraf van zeven jaar uit in de Odessa-vrouwengevangenis in Oekraïne. Als haar zoon Kolya daar geboren wordt, mag hij tot zijn derde verjaardag bij de andere kleine kinderen in de gevangenis blijven. Samen leiden ze naar omstandigheden een rustig en gemoedelijk leven. Maar als de derde verjaardag van Kolya nadert en er nog geen opvang voor hem is gevonden, neemt de paniek bij Lesya toe. Bewaakster Iryna spoort haar aan contact te zoeken met haar moeder en zus, zodat zij voor hem kunnen zorgen en hij niet in een opvanghuis terecht komt. Het is het enige sprankje hoop dat ze heeft, terwijl het afscheid aanstaande is. Geïnspireerd op de waargebeurde verhalen van 107 echte moeders in de Odessa-gevangenis.

Ontbijt en nagesprek
Vanaf 9:30 serveert Catering Eeden een ecologisch en eerlijk ontbijtbuffet met koffie/thee, appelsap, smoothie, homemade granola met yoghurt, koffiekoek, pompoenpancakes met honing, hartige eimuffin, assortiment zelfgebakken brood, homemade spreads/confituur. 

Na de film modereert vzw De Huizen een nagesprek over ouderschap in de gevangenis.

Initiatief
Dit event wordt aangeboden door Avansa Kempen, MOOOV, CAW De Kempen, De Rode Antraciet en Moderator vzw in kader van het filmfestival Ciné Détiné, een initiatief van het project DIALOOG

Schrijf je in vóór 18 november. Je betaalt vooraf 20 euro voor ontbijt, film en nagesprek.

speelduur
93 min
land
Slowakije
onderdeel van:
Zebracinema

IJzersterk ****

VPRO CINEMA