Invisible Demons

Rahul Jain
do 21 apr 22 - zo 1 mei 22
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst

Huiver bij de verschrikkelijke en onberekenbare milieukost van de snelgroeiende Indiase economie.

Rivieren die veranderen in schuim, heuvels die gemaakt lijken van afval. New Delhi is een wereldstad met miljoenen inwoners en kent gigantische milieuproblemen. De stad staat bovenaan de lijst van de meest vervuilde steden ter wereld. Deze documentaire focust op de allerarmste inwoners: zij die geen stromend water hebben, op straat leven en ademhalingsproblemen krijgen, die zich moeten wassen in vervuilde rivieren of voor wie moessons de ene keer te weinig regen brengen en de andere keer te veel.

De regisseur laat de beelden spreken. Hij interviewt geen experten, er is geen overdaad aan uitleg of dialoog. De documentaire duurt maar 70 minuten, maar grijpt de kijker wel bij de keel. 'Invisible Demons' toont hoe vervuiling en klimaatverandering het leven in een grote stad angstaanjagend en in een razendsnel tempo verandert.

De kracht van de beelden is te danken aan de drie cameramannen, die de regisseur engageerde. Hun beelden worden begeleid door de geweldige soundtrack van Finse componist Kimmo Pohjonen. 'Invisible Demons' is pure cinema die de klimaatproblematiek anno 2022 haarscherp blootlegt.

regie
Rahul Jain
speelduur
70 min
jaar
2021
land
India
taal
Hindi, Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst

Jain studies the current state of the planet through visuals that evoke strong feelings rather than only giving informative content.

Outlook India