The Best Is Yet To Come

Jing Wang

Een leerling van JiaZhangke debuteert met een 'spotlight-achtig' drama.Een waargebeurd verhaal over onderzoeksjournalistiek in China,in het begin van deze eeuw

De film speelt zich af in 2003, in de nasleep van de SARS-epidemie, en sluit op die manier aan bij de huidige wereldwijde pandemie. Han Dong is een gedreven en getalenteerde jonge schrijver die de zekerheid van een vaste baan in zijn geboortestad heeft opgegeven om zijn dromen waar te maken in Peking. Wanneer een brand het appartement waarin hij woonde heeft vernield, wordt hij ondervraagd door de politie omdat hij geen verblijfsvergunning heeft. Tijdens die ondervraging krijgt Han Dong een telefoontje dat zijn leven zal veranderen. Eén van de beste verslaggevers bij een krant heeft een essay van Han Dong gelezen en biedt hem – onder de indruk van zijn scherpe stijl en heldere visie – een stage aan bij de krant. Als jonge journalist ontdekt hij een handel in vervalste gezondheidspapieren voor hepatitis-B-dragers, die onterecht worden gediscrimineerd omdat men ervan overtuigd is dat het virus gemakkelijk kan worden overgedragen in openbare ruimtes. Een ontroerende karakterstudie, tevens een spannende film over een Chinees schandaal. Een intelligent scenario en knappe beelden zorgen voor opwindende cinema. Deze film is geproduceerd door Jia Zhangke, de bekende regisseur van o.a. ‘Still Life’. Ook hijacteert in deze film die gaat over een dichtbij verleden dat plotseling heel nabij is. Dit debuut werd geïnspireerd door een journalist die de rechten van 120 miljoen mensen met zijn pen verdedigde.

regie
Jing Wang
speelduur
114 min
jaar
2020
land
China
taal
Mandarijns
Ondertiteling
Engels

This fast-moving story goes deeper than a pure thriller, as Wang Jing focuses on the faces of his characters in all their anxiety and human dignity.

Hollywoord Reporter