Deserto Particular

Aly Muritiba
vr 22 apr 22 - za 30 apr 22

Een film die de kijker meeneemt in de intense mengeling van lichtheid en complexiteit van een romantisch verhaal met een gevoelige soundtrack en een onberispelijke fotografie.

Daniel is een in ongenade gevallen agent die zijn baan verloor na een uitbarsting van geweld. De leegte in zijn leven, dat alleen gewijd is aan de zorg voor zijn dementerende vader, wordt slechts opgevuld als hij Sara sms't, een vrouw die hij online heeft ontmoet. Wanneer zijn berichten opeens niet meer beantwoord worden, besluit hij een afspraak met de plaatselijke justitie te negeren en naar Sara's geboortestad Juazeiro af te reizen om haar te zoeken.

De regisseur en scenarist nemen de tijd om dit verhaal te vertellen. Langzaam duiken de eerste aangrijpende momenten op in de film, met Total Eclipse of the Heart van Bonnie Tyler op de achtergrond. Het laatste half uur van de film is pijnlijk mooi en ongelooflijk erotisch. Dit is vooral te danken aan de sterke acteerprestaties met een zeldzame mix van emoties en het contrast tussen het stoere leven in de stad en de zachtheid van een kleine gemeenschap. 

regie
Aly Muritiba
speelduur
120 min
jaar
2021
land
Brazilië
taal
Portugees
Ondertiteling
Nederlands, Engels
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

 

Deserto particular is a film where everything clicks and not a single moment is wasted, a slow burn that blazes once it finally catches fire.

ICS FILM