Death of a Virgin and the Sin of Not Living

George Peter Barbari
zo 24 apr 22 - zo 1 mei 22
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

In Libanon is het nog steeds taboe om over seks te praten. Deze film wil het onderwerp bespreekbaar maken. (H)eerlijke cinema. 

Etienne moet op een dag (of een ochtend) liegen tegen zijn moeder zodat hij met zijn drie vrienden een verboden en geheime trip kan maken. Ze hebben geld gespaard om een prostituee te betalen en staan op het punt om voor het eerst seks te hebben. Hoewel de jonge mannen een heel eindje moeten reizen voor ze bij de prostituee zijn, is er geen tijd om na te denken over wat ze gaan doen. In plaats daarvan verbergen ze hun zenuwachtigheid door non-stop op te scheppen en grappen te maken. Niemand wordt gespaard als ze beledigende opmerkingen maken over andere mensen die hun pad kruisen. Hoewel de meeste van hun kwinkslagen goedbedoeld zijn, onthult de verteller wat de personages verontrust. Niet alleen worden hun innerlijke angsten en verlangens blootgelegd, er wordt aan de kijker ook verteld wat het lot voor hen in petto heeft. En zo komen we meer over de jonge mannen te weten dan wat ze elkaar vertellen.

In zijn debuutfilm ontmantelt de regisseur de wereldwijde mythe van een zogenaamd mannelijk overgangsritueel. Met mededogen en originaliteit toont hij het innerlijke leven van jonge mannen, de kwetsbaarheid van het leven met al zijn schoonheid en verdriet. De camera volgt op een indrukwekkende manier de personages in deze coming of age roadmovie  en een inventieve originele montage zorgt voor een snel tempo, af en toe onderbroken door bespiegelende momenten.

regie
George Peter Barbari
speelduur
86 min
jaar
2021
land
Libanon
taal
Arabisch
Ondertiteling
Engels
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

Organically presented inner monologues drive home the fragility of life and the yearning for self-worth in Lebanese director George Peter Barbari’s impressive debut.

Variety