The Most Fearless

Heather Kessinger
vr 22 apr 22 - zo 1 mei 22

Deze dynamische documentaire over een vastberaden, jonge vrouw gaat over vrouwenrechten en toont de verschillen tussen de oosterse en westerse cultuur.

In Bangladesh leeft 80% van de bevolking van minder dan 2 dollar per dag. Ongeveer de helft van de kinderen lijdt aan ondervoeding, door de lage sociale status van hun moeders. De 7-jarige Nasima werd door haar familie in de steek gelaten, nadat ze weigerde op straat te bedelen. Alleen en zwervend over het smerige strand van haar geboorteplaats, zag ze een surfer in de branding van de Indische Oceaan. Het was Jafar Alam, de eerste surfer van Bangladesh, en wat hij deed, wilde Nasima ook proberen. Vanaf toen kon je Nasima vinden in de surfgemeenschap van Cox’s Bazar, aan 's werelds langste ononderbroken zandkusten. 

Nasima leerde surfen en versloeg uiteindelijk de jongens in lokale competities. In een conservatief moslimland, waar het voor de meeste vrouwen taboe is om zelfs maar in het openbaar te zwemmen, maakt de intussen 18-jarige Nasima Akter furore als de eerste vrouwelijke surfer van Bangladesh. Haar verhaal trok de aandacht van de in Californië woonachtige documentairemaker Heather Kessinger.

De film vertelt het aangrijpende verhaal van Nasima Akter, "Nasima wil een goede moslimvrouw zijn, maar daarvoor wil ze haar passie voor het surfen absoluut niet opgeven", zegt Heather Kessinger in een interview. "Door haar verhaal te vertellen, inspireert ze andere meisjes om hetzelfde te doen. Een echt rolmodel.”

regie
Heather Kessinger
speelduur
77 min
jaar
2020
land
Verenigde Staten
taal
Bengali en Engels
Ondertiteling
Engels

If you’re not familiar, Nasima’s story is quite incredible, and her deep love of surfing is something that you’ll likely connect with.

Korduroy Blog