In Between Dying

Hilal Baydarov
za 23 apr 22 - vr 29 apr 22

Een jongeman, op zoek naar liefde en geluk, heeft op het Azerbeidzjaanse platteland een aantal vreemde ontmoetingen met vrouwen. Een bizarre, sprookjesachtige film die enig interpretatietalent vereist.

Een oude vrouw ligt te jammeren van de pijn en smeekthaar zoon Davud om medicijnen te halen,omdat ze anders dood gaat. Hij schreeuwt dat ze haar plan moet trekken en stormt het huis uit. “Ik moet het huis uit om de vrouw en zoon te vinden wiens gezichten ik nog nooit heb gezien”, mijmert hij buiten beeld. Gaandeweg blijkt hij op zoek naar liefde en geluk in zijn leven. Eerst pikt hij een vriendin op met wie hij in Bakoe op zoek gaat naar wiet. De motorrit eindigt in een ontmoeting met een drugsbaron, genaamd de “Doctor”. Tijdens de deal ontstaat er een ruzie.

Na een worsteling schiet Davud de man dood en slaat op de vlucht. Drie handlangers gaan hem achterna. Er volgen enkele vreemde ontmoetingen. Eerst met een jonge vrouw met hondsdolheid, dan met een vrouw die een gewelddadige echtgenoot heeft en tenslotte met een jonge vrouw in een trouwjurk, op de vlucht voor een gearrangeerd huwelijk. Zijnvlucht door vaak sombere, desolate, spectaculaire landschappen wordt meermaals onderbroken door een glimp van Davud met een vrouw gekleed in het zwart, een kind en een wit paard. Een voice-over spreekt raadselachtige, poëtische teksten uit. Af en toe verschijnt er een regel tekst op het scherm, alsof een nieuw hoofdstuk begint. Intussen speculeren de handlangers van de “Doctor” over Davuds hachelijke situatie. “Door een persoon te doden, redt hij een ander”, mijmert één van hen. 

regie
Hilal Baydarov
speelduur
88 min
jaar
2020
land
Azerbeidzjan , Mexico, USA
taal
Azerbeidzjaans
Ondertiteling
Engels

This metaphysical road movie journeys through the terrain of Tarkovsky and Bresson.

Screen daily