Ook in 2018 komen MOOOV, Cactus Muziekcentrum en Het Entrepot met een nieuwe CULT!LIVE in Brugge, Genk, Dilbeek, Turnhout en Lier!

media image

 

Het principe is even eenvoudig als aantrekkelijk: een artistiek uitdagende band componeert een nieuwe soundtrack bij een cultfilm. Het geheel wordt live op het festival gespeeld. Voor deze editie maakte Raketkanon een nieuwe score voor de Zuid-Koreaanse cultprent Oldboy.

De Gentse noiserockformatie Raketkanon staat bekend als de gevaarlijkste liveband des vaderlands. Met hun snoeiharde mix van metalgitaren, mokerende drums en overstuurde vocals herleidt de groep elk podium op haar weg tot een hoopje smeulende as. Maar evengoed kan Raketkanon dreigend slepen en zit hun complexe muziek vol scheve ritmes en crescendo’s. Hun tweede album RKTKN#2 werd overal enthousiast onthaald, met een drukke EU-tour en uitverkochte AB als hoogtepunt.

Raketkanon presenteert op vijf locaties van het MOOOV Filmfestival hun nieuwe soundtrack bij de Koreaanse cultfilm Oldboy van Park Chan-wook. Een existentiële nagelbijter boordevol Shakespeareaans geweld waarin Oh Daesu, na 15 jaar zonder reden gevangen te zitten, plots vrij komt. Ondertussen werd zijn vrouw vermoord, zit zijn dochter bij een adoptiegezin en mocht hij alles volgen op televisie, zijn enige contact met de buitenwereld. Hij trekt op een wraaktocht waar Hamlet een puntje kan aan zuigen en waarbij regisseur Park Chan-wook niet maalt om een spatje bloed meer of minder. Raketkanon + Oldboy: a match made in hell.

Als Raketkakon iets bewijst, is het dat iets pas écht leuk wordt als je er tegelijk ook een beetje bang van wordt.  - Humo ****

► Cult!Live is een productie van Cactus Muziekcentrum, creatieve vrijhaven Het Entrepot en MOOOV, i.s.m. Cultuurcentrum Brugge, C-Mine Genk, CC Westrand Dilbeek, UGC Turnhout en CC De Mol Lier.