1. DE EERSTE VIJF TICKETS ZIJN GRATIS!!!

Normaalgezien betaal je voor het totaalpakket (drie films, overnachting en ontbijt in de Snuffel) €25 en kosten de losse filmtickets elk €5. Gelukkkig toont het MOOOV festival team zijn medeleven aan de financiële status van de studenten en zijn de eerste vijf tickets van het totaalpakket volledig gratis! Wees er dus snel bij, want zo'n kans wil je zeker niet laten liggen! 

 

2. HET IS DE EERSTE EDITIE

Het is de eerste keer dat de jonge wolven van PLATFORM een sleepover organiseren in de Snuffel en jij kan deel uitmaken van deze wereldpremière. Een avondje weg van huis en gezellig een aantal films meepikken samen met je lief, maten, broer, zus of crush. Voel je de kriebels al komen? Zo niet, wist je al dat wij je trakteren op een drankje, je kan genieten van een overnachting in een van de comfortabele bedden van de Snuffel én er de volgende ochtend een stevig ontbijt op jou zal wachten voor je weer naar school vertrekt! Zo'n kans wil je toch niet laten liggen zeker. Als proefkonijn mag je ons, na afloop van de sleepover, ook feedback geven. Zowel positieve als negatieve feedback is meer dan welkom. We willen natuurlijk niets liever dan dat de sleepover een vaste plek krijgt op de festivalkalender van MOOOV.

 

3. DE PERFECTE EERSTE DATE

Alle begin is moeilijk en dus zeker ook een eerste date. Ik denk dat we er allemaal mee eens zijn dat een cinemake doen zeker in de top staat van ideale eerste dates. Door de zenuwen krijg je wat moeite om een deftig gesprek te starten, maar tijdens de film moet er niet gecommuniceerd worden dus zit je safe. Na de film geven jullie elkaar jullie mening over de film. MAAR, het gesprek valt stil... Totale paniek. Je denkt: "misschien moet ik nog eens iets vertellen over die ene acteur." Tevergeefs, want zijn/haar intresse begint te verzwakken. Je kan ook niet de hele tijd over één film babbelen. Geen nood, want gelukkig kan de sleepover hier verandering in brengen! Wij bieden namelijk drie films aan. Je hoort het goed, DRIE! Gegarandeerd dat er geen enkel stilmoment  zal vallen. Natuurlijk is het ook een ideaal moment om met je lief gezellig samen een aantal filmpjes mee te pikken en erna samen te kroelen in de slaapzaal om dan de volgende dag te genieten van een romantisch ontbijt.

 

4. GEEN SAAIE ZONDAGAVOND

Laten we eerlijk zijn. De zondagavond is één van de meest teleurstellende avonden van de week. Je beseft namelijk dat het weekend voorbij is en je de volgende dag terug naar school moet. Erger kan het niet of toch wel… Je wilt je gedachten verzetten en het weekend afsluiten door je met een zak chips in de zetel te ploffen en televisie te kijken, maar surprise surprise op zondag is er nooit iets nuttig te zien op de TV. Het is dus niet meer dan normaal dat iedereen er de maandag zo depressief bijloopt. Dankzij de sleepover kan je eindelijk je zondagavond succesvol besteden samen met je vrienden en het weekend met een goed gevoel afsluiten. Het beste is dat je de volgende dag iedereen jaloers kan maken over hoe spectaculair en onvergetelijk jullie zondagavond was. 

 

5. CULTUREEL VERANDWOORD (argumenten naar de ouders toe)

Het kan zijn dat je ouders niet echt fan zijn om jou op zondagavond te laten overnachten in een jeugdhostel de dag voor het school weer begint. Geen paniek er zijn genoeg argumenten om je oudjes van gedachten te doen veranderen. Laten we beginnen bij het meest banale argument:
1.(effect=zwak): er zullen drie fantastische cultfilms worden getoond, waar je als jongere van kan bijleren en je mening over bepaalde culturen zal worden beïnvloed.
2. (effect=matig): het is ook voordelig voor je ouders. Zo kunnen ze zelf genieten van een rustige avond. Ook zal hun maandagochtend iets minder stresserend zijn omdat ze je geen twintig keer moeten wakkerroepen of je boterhammen moeten klaarmaken.
3. (effect=sterk): er is een tijd van komen en gaan. Vroeg of laat zullen je ouders je moeten kunnen loslaten en wat is één avondje nu in vergelijking met het feit dat je binnen één of twee jaar op kot gaat en enkel nog in het weekend thuis zal zijn. Het is een perfect moment om hun verlatingsangst op de proef te stellen.

 

Ben je nog altijd niet voor de volle honderd procent overtuigd, dan zit er niets anders op dan te komen. Het zal een unieke belevenis worden, waar je met je medestudenten en vrienden kan van genieten. Wie heeft er al kunnen zeggen dat ze ooit zo’n zotte sleepover hebben meegemaakt… niemand. Daarbij ik kan hier wel verschillende redenen geven, maar uiteindelijk zal deze buitengewone belevenis zichzelf uitwijzen. 

Allé, genoeg gezeverd en kom gewoon af!

 

Nena Stitzel is journaliste in spe en studeert aan de Artevelde hogeschool in Gent. Tijdens haar stage bij MOOOV kruipt ze bijna dagelijks in haar pen en brengt ze verslag uit van het reilen en zeilen voor en achter de schermen van het filmfestival.
media image
media image
media image