Voor Cult!Live componeert een artistiek uitdagende band een nieuwe soundtrack bij een cultfilm. Het geheel wordt live gespeeld in de cinema, uiteraard. Voor deze editie neemt de Belgische band The Black Heart Rebellion de Iraanse vampierenwestern ‘A Girl Walks Home Alone At Night’ onder handen.

media image

De sound van T.B.H.R. evolueerde doorheen de jaren van snoeiharde hardcore naar een avontuurlijk geluid dat de grond verkent tussen doom, postrock, tribale beats en ambient. De band is een prominent lid van de Church of Ra-familie (een collectief van gelijkgezinden rond de band Amenra) en staat bekend om haar bezwerende live shows. Naast de muziek vormt ook beeldvorming, artwork en scenografie een onlosmakelijk deel van hun imponerende verhaal.

Voor Cult!Live koos T.B.H.R. de Iraanse cultfilm ‘A Girl Walks Home Alone At Night’ van Ana Lily Amirpour als begin van een nieuwe creatieve zoektocht. De Iraans-Amerikaanse Ana Lily Amirpour roept met deze poëtische art-horrorfilm een unieke sfeer op, waarbij ze spaghettiwesterns, jaren vijftig badboys en eigentijdse rariteiten linkt aan een tijdloze hipheid. Haar beelden zweven in een schemerzone ergens tussen landen (Amerikaanse locaties, Iraanse cultuur), tussen eeuwen (eind 19e en begin 21e), tussen talen (Perzische dialoog, gestiek uit stille films) en tussen genres. Zelf omschrijft ze haar film als het Iraanse liefdeskind van Sergio Leone en David Lynch, met Nosferatu als babysitter.

De film wordt in het kader van MOOOV voor het eerst integraal in België in een filmzaal vertoond en live door T.B.H.R. van een nieuwe soundtrack voorzien.

In Brugge op zaterdag 22 april.

In Beringen op maandag 24 april. 

In Turnhout op vrijdag 28 april.